Вероятно планирането на вашия отпуск понякога надскача разполагаемия бюджет, което налага корекции. Всеки иска да включи в плана си пътуване до красива дестинация, посещение на реномирани заведения, атракции и едновременно с всичко това, по-малко разходи и икономичен бюджет. Възможно ли е?

Споделяме ви няколко начина да получите възможно най-доброто пътуване по време на вашия отпуск, като едновременно с това да спестите пари. 

Избор на туристическа агенция

Туроператорите предлагат отлични възможности за почивка с цялото семейство, които са до различни дестинации на местно или чуждестранно ниво. Услугите включват различни отстъпки от цената за онлайн записвания в последния момент, а с добре подготвените пакети ще получите всичко, от което се нуждаете по време на вашата екскурзия.

Ако пресметнете колко пари ще ви бъдат необходими за самостоятелно организирана екскурзия и ги съпоставите с предложените пакети от туристическите агенции, ще откриете, че организираното пътуване ще ви спести средства.

Ранно записване

Ако вашият отпуск е в пиковия летен сезон, през месеците юли и август, или съответно зимата – от ноември до януари, то най-вероятно ще откриете, че цените са значително завишени. Като се възползвате от ранно записване, вие може да откриете промо оферти на достъпни цени, които да не превишават предварително определения бюджет.

От кое още може да спестите пари по време на вашия отпуск?

Има още начини да бъдете икономични, без това да повлияе на преживяването по време на вашия отпуск:

  1. Транспорт
    До повечето дестинации може да се достигне както чрез наземен, така и чрез въздушен транспорт. Изберете най-удобния и икономичен вариант, който да намали разходите ви;
  2. Направете си план на покупките
    Много често, особено при посещение на чужда държава, голям процент от изхарчените пари по време на ваканцията са за покупка на храна, дрехи, аксесоари и сувенири. Подгответе си стриктен план за пазаруване и не се отклонявайте от него;
  3. Включена храна

Ако изберете начин на изхранване, който е организиран, като All inclusive, вие ще спестите пари. Той включва 3 основни хранения на ден, под формата на блок маса, както и още две междинни. Те се предлагат на място в ресторанта на хотела. Заплащайки сумата в пакет, вие ще спестите от сметки в ресторанти, барове и други заведения.

С тези съвети ще постигнете икономия на бюджета си и без притеснения ще се отдадете на посещението на избрания от вас курорт или местност.