Спокойни, кристално чисти води, плажове с бял пясък, бунгало над водата, красиви залези, плуване по изгрев… лек океански бриз и най-пресните морски дарове, които можете да си представите за вечеря, всяка вечер … всеки, мечтае за почивка на Малдивите.  

Островната страна в Индийския океан е мечтана дестинация за пътешественици по целия свят. Но какво я прави любимото място за бягство на всички?

Защо всички мечтаят за почивка на Малдивите

Малдивите са задължителна дестинация, която ще ви остави с незабравими спомени и преживявания. От разходка в столицата Мале до вечеря в подводен ресторант – няма друга подобна дестинация за уникална тропическа почивка.

Архипелагът се състои от 26 атола и над хиляда коралови острова, всеки с девствени бели пясъчни плажове, буйна палмова растителност и оживени коралови рифове. Поразителният контраст между тюркоазените води и белия пясък е меко казано хипнотизиращ. Ако искате да утолите жаждата си за лукс, няма да намерите по-добър вариант от Малдивите.

Ако все пак имате нужда от причини, за да планирате следващата си екзотична почивка на Малдивите, доверете се на експертите от туристическа агенция Дари-тур и разгледайте предлаганите оферти.

Какво да правим в „Рая на земята“?

Малдивите са рай за гмуркане и шнорхелинг. Топлите, богати на хранителни вещества води около островите гъмжат от разнообразен морски живот, включително цветни коралови образувания, тропически риби, акули и манти. Условията са подходящи както за начинаещи, така и за опитни водолази, което ги прави идеална дестинация за подводни ентусиасти.

Малдивите са дом на някои от най-девствените плажове в света. Мекият прахообразен пясък е удоволствие за ходене, а плитките, спокойни води са безопасни за плуване. Повечето хотелски комплекси и на Маафуши и на Ган имат частни лагуни, осигуряващи на гостите усещане за уединение и спокойствие.

Малдивите са активно ангажирани в насърчаването на устойчивия туризъм. Много курорти са възприели екологични практики. Атолът Баа е един от трите биосферни резервата на ЮНЕСКО на Малдивите. Малко места в света могат да претендират за този статут, признавайки изключителното биоразнообразие на региона и ангажимента, който насърчава балансирана, хармонична връзка между хората и природата.

Уединението е отличителна черта на Малдивите. Повечето хотели са разположени на частни острови, което гарантира, че гостите имат собствено парче рай без тълпи. Тази откъснатост позволява интимност. Почивката на Малдивите е идеална за младоженци и двойки, които искат да избягат от шума и суетата на ежедневието.

Малдивите заемат специално място в сърцата на туристите по целия свят и е лесно да се разбере защо.