Живописният и разнообразен пейзаж на Тунис ще ви впечатли. Насладете се на фантастични пясъчни плажове, спираща дъха природа и архитектура от 1001 нощ. Остров Джерба ​​привлича с красиви плажове, северното коралово крайбрежие – със своите скалисти пейзажи. Средиземноморските дъбови гори са в контраст с пустинята Сахара, която покрива около една трета от страната със своя див, романтичен пейзаж с дюни.

Какво да очаквате от Тунис

Със своите около 300 слънчеви дни в годината, екзотичния Тунис, предлага слънчева почивка на всеки. По всички тунизийски брегове, ще откриете дълги, фини пясъчни плажове, кристално чиста вода и хотели, в които нищо не липсва. Резервирайте своята почивка в най-красивите райони на Тунис с Дари-тур.

Тунис предлага уникално културно наследство – древният Картаген в северната част на страната. Всеки, който е запознат донякъде с историята, ще бъде впечатлен от руините. Мястото на археологическите разкопки е обявено за обект на световното наследство през 1979 г.

Джерба, средиземноморският остров с известния римски язовир и красиви палмови градини. Прекарайте релаксираща почивка в луксозен хотел на първа линия на фин пясъчен плаж или се осмелете да посетите най-голямата ферма за крокодили в Северна Африка.

почивки Тунис

Истински рай за организирана екскурзия в Тунис е Хамамет, който е също толкова известен със своите жасминови градини и лимонови горички, колкото и с многобройните минерални извори и бани.

Сус е оживен град, където миналото и настоящето се срещат. Можете да изследвате вековна история, да се насладите на живота на плажа и да завършите деня с горещ нощен живот.

Абсолютен акцент на вашата семейна почивка в Тунис трябва да е обиколката на Сахара. Независимо дали ще изберете вълнуващо сафари с джип или класическа разходка с камила, впечатленията от завладяващия пейзаж на дюните ще ви очароват. Посетете град-оазис, където растат стотици финикови палми, и усетете магията на традиционните кервани с камили, пресичащи пустинята.

Потопете се в древната история

Тунис се характеризира с над 3000 години история с променящи се цивилизации, всички от които са оставили своя отпечатък върху малката средиземноморска държава. Разходете се из великолепните паметници на римската архитектура в Ел Джем, възхитете се от впечатляващата архитектура на ислямските светилища и се насладете на красотата на мавританските рибарски селища на брега.

В най-южната част на Персийския залив се намира Монастир, модерен град, който съхранява историческо наследство: тук се намира Рибат, една от най-впечатляващите крепости в Тунис.

Една от културните забележителности, посещавана при организирани почивки  в Тунис е берберското селище Матмата. Тук са заснети части от филма „Междузвездни войни”. Посещение, като пътуване назад във времето до финикийците преди 3000 години. 

Историческият град Кайруан, който е заобиколен от средновековна градска стена, си струва да се види. Вътре има древни ислямски светилища, като Голямата джамия от 7 век и джамията Трите порти с нейната великолепна външна фасада. 

В амфитеатъра в Ел Джем ще откриете следите на древните римляни. Триетажният паметник на културата някога е бил използван за гладиаторски битки.

Посещението на Медината на Тунис е поразително. Сребърни бижута, арабска керамика, копринени тъкани и ориенталски подправки се продават в лабиринта на многобройните пазари.

Изпълнени с живот градове

Ще изпитате усещането на Ориента на един от многото базари, предлагащи ароматни подправки, пресни морски дарове и ръчно изработена керамика.

Контрастът е модерната столица Тунис с големи търговски центрове, супермаркети и дългото авеню Хабиб Бургиба, което е осеяно с кафенета, магазини, ресторанти и хотели.

В оживените морски курорти се предлага широка гама от водни спортове. Зрелищните атракции и аквапаркове разтуптяват сърцата на малки и големи посетители.