Със струпването на почивни дни, всеки човек започва да умува къде да прекара своята жадувана и така мечтана ваканция. Дестинациите са много и различни според своята култура, история и природни забележителности. За вашата почивка сме подготвили три атрактивни предложения за градове в Европа.

Топ градове в Европа

Съществуват доста градове, популярни с високата си посещаемост от туристи. Ето едни от най-предпочитаните за незабравимо пътуване и приятна ваканция градове в Европа: 

  1. Барселона
    Град, разположен в североизточна Испания и втори по големина в държавата. Център на много международни събития, сред които са летните олимпийски игри, проведени през 1992 година. Футболът е на висока почит и заедно с ваканцията, феновете се докосват до магията на любимия си спорт. Едно от основните морски пристанища на Европа се намира в Барселона. Този мегаполис, разположен в границите на Средиземно море, е сред най-желаните дестинации за туризъм. Голяма част от сградите датират от Средновековието, а други – от римското управление на града. ‘’Саграда Фамилия‘’ е църква, известна с огромните си мащаби, която за съжаление все още не е довършена.
  2. Рим
    Един от най-старите градове в света, който се намира в днешна Италия. Известен е с това, че е бил столица на Римската империя. Популярното седалище на Римската католическа църква и папата, е Ватикана, която е суверенна държава. Туризмът е един от главните отрасли в града. Заради богатата си история, има много старинни сгради и музеи, подходящи за приятна разходка по време на ваканцията. Най-известната е ‘’Колизеумът’’.
  3. Париж
    Най-романтичният град в Европа, а и не само, се намира в северна Франция, на река Сена, която го разделя на две части. Желана дестинация за много влюбени туристи, които са привлечени от неговата визия. В него се намират различни паметници на културата, които са много посещаеми. Няма човек, който, като чуе Париж, да не се сети за ‘’Айфеловата кула’’. Градът привлича много туристи с най-стария, най-голям и богат музей, а именно ‘’Лувъра’’. В близост се намира стар кралски замък, наречен ‘’Версайският дворец’’.

Това са места, които ще ви помогнат да се потопите в културата. Може да се разходите в някои от знаменитите музеи, да посетите фестивали и да се насладите на вкусната храна по време на вашата ваканция.

Исторически забележителности

Няма екскурзия без посещение на забележителности. Придобиването на нови знания, свързани с историята на определена държава, от паметниците на културата и музеите, в съчетание с даденостите на природата, е прекрасно допълнение към всяка ваканция. Европа е изпълнена със своите исторически находки, а само част от тях са Саграда Фамилия, Колизеума и Лувъра.

Кулинарен туризъм

Храната и разнообразните вкусове ни съпътстват навсякъде по време на ваканцията. Различните държави предлагат своят прочит на прочутите кулинарни специалитети, които изобилстват в гостоприемните ресторанти и заведения.

Италианската кухня е популярна със своите тестени изкушения, като пица и паста, а нека не забравяме и сладоледа със своята кремообразна и наситена текстура от вкусове.

За Испания, култовото национално ястие се нарича паеля, което се приготвя от морски дарове, разположени върху канапе от ориз.

Френските кроасани са популярни в цял свят, както и гурме кухнята, включваща емблематични ястия, като Рататуй, киш и патешко конфи.

Пътуването и екскурзиите са ценни моменти, които трябва да споделите и прекарате с близките за вас хора. Европа е обширна, пропътувайте я.